Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών!

Όταν μιλάμε για εξάρτηση από παιχνίδι, εξάρτηση σε σημείο να προτιμάς να κατουρηθείς πάνω σου ή να πεινάς παρά να αφήσεις το χειριστήριο κάτω, μάλλον έχουμε στο νου μας το KATAMARI. Το γιαπωνέζικο παιχνίδι που μέχρι τώρα έχει πάρει απίστευτες διαστάσεις με 4 διαφορετικές εκδόσεις (Katamari Damacy, We Love Katamari, Me And My Katamary, Beautiful Katamari) είναι πραγματικά το ωραιότερο παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ.

Κι αυτό γιατί, πολύ απλά, είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να παίξεις 82.345.982 ώρες για να βγάλεις άκρη ή να αποκτήσεις τις τρελές ικανότητες, μπορούν να το παίξουν όλοι -από παιδιά μέχρι γέρους-, δεν έχει τον τύπο βίας που κάνει τις μαμάδες να γκρινιάζουν, και έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πλάκα!

Η πλοκή, ο σχεδιασμός και η μουσική είναι λίγο σουρρεαλιστικά και αμιγώς ιαπωνικά! Στο παιχνίδι, ο χαρακτήρας που παίρνει ο παίκτης, ξεκινάει με ένα μικρό katamari -μια μικρή πολύχρωμη σφαίρα- και αρχίζει να την κυλάει, μαζεύοντας ότι υπάρχει στο διάβα του. Στην αρχή μικρά πράγματα όπως τσίχλες ή τσιμπιδάκια κάνουν το katamari να μεγαλώνει μέχρι να μπορεί να μαζέψει αυτοκίνητα, σπίτια, ακόμα και ηπείρους! Ύστερα το κάθε katamari μετατρέπεται σε πλανήτη ή αστέρι στον ουρανό.

Οι χαρακτήρες περιλαμβάνουν τον Βασιλιά, την Βασίλισσα και τον Πρίγκηπα του 'Kosmos' και όλα τα ξαδέρφια του (περίπου 40 τον αριθμό).

Χρήσιμες σελίδες για να καταλάβει κανείς περισσότερα για το απίθανο παιχνίδι αυτό, είναι οι παρακάτω:

http://katamari.namco.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Katamari_Damacy
http://en.wikipedia.org/wiki/We_Love_Katamari
http://en.wikipedia.org/wiki/Me_and_my_katamari
http://en.wikipedia.org/wiki/Beautiful_Katamari

Σχετικό forum: http://www.katamariontheweb.com/

Μπορεί επίσης κανείς, να βρει ωραία βίντεο του παιχνιδιού στο Youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια: